Interieurmakers Rotterdam

Erasmus Universiteit

De Erasmus School of Law (ESL), de rechtenfaculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam, is gevestigd in het Sanders gebouw. Architect Jo Coenen transformeerde het verouderde gebouw tot de Academie van de Toekomst. Architect Hans Fransen (Hans Fransen Architectuur en Licht, Rotterdam) heeft het interieur ontworpen. Interieurmakers Rotterdam werd de opdracht gegund het interieur te maken voor zowel het Sanders Juridisch Informatiecentrum (bibliotheek, studieruimte en overlegkamers) als de hoogbouw, waar de werkplekken van het universiteitspersoneel zijn gesitueerd.

‘INTERIEURMAKERS ROTTERDAM VULT AAN WAAR IK KAN LOSLATEN’
Hans Fransen Architectuur en Licht

‘Na een intensieve zoektocht en strenge selectie viel de keuze voor de interieurbouw uiteindelijk op Interieurmakers Rotterdam. Wat we bij de andere bouwers misten, vonden we bij Henk en Thomas: het totale vakmanschap. Niet alleen beschikken zij over een onuitputtelijke materiaalkennis en durven zij groot te denken, er is ook een echt commitment. Met de objecten die ze maken, met de faculteit, het concept, het detail … en met mij. Het bedrijf beschikt over een niet aflatend enthousiasme. Waar andere bouwers mij verzekerden dat iets niet kon, zeiden Henk en Thomas: het kan wél. Een verademing.’

‘Er is ook een echt commitment. Met de objecten die ze maken, met de faculteit, het concept, het detail … en met mij.’
Hans Fransen Architectuur en Licht

Doorontwerpen

‘Ik had bedacht de dertig meter lange tafel in de leeszaal in massief eikenhout te laten uitvoeren. Geen goed idee, vond Henk. Bij een hoge luchtvochtigheid zet het hout namelijk uit en als in de winter de kachel aan gaat, krimpt het weer. Gevolg: scheuren. Nu zijn alleen de randen massief en is het blad gelegd als een vloer, terwijl het geheel massief oogt. Ik vind dat ook ontwerpen, of beter gezegd: dóórontwerpen. Henk en Thomas vulden aan waar ik kon loslaten. Dat maakt het leven voor mij heel aangenaam.’

‘Henk en Thomas vulden aan waar ik kon loslaten. Dat maakt het leven voor mij heel aangenaam.’
Hans Fransen Architectuur en Licht

Inzicht en overzicht

‘De samenwerking is zo goed bevallen, dat ik bijna ga denken dat geen bedrijf zo goed is als Interieurmakers Rotterdam. Ik probeer een kritische noot te bedenken, maar krijg het niet voor elkaar. De communicatie, de logistiek, het resultaat: niets dan lof. Er kwamen steeds meer deelopdrachten bij: leestafels, boekenkasten, banken, lichtbakken, noem maar op. Dat vergt inzicht en overzicht en een oneindig plezier in bouwen. Als ik nu de studenten aan die lange tafel zie studeren en observeer hoe ze de ruimte gebruiken, dan word ik daar heel erg gelukkig van.’

 

Interieur Erasmus School of Law: bekijk hierboven de video.