JACK BEAN OPENT TWEE NIEUWE LOKATIES IN ROTTERDAM
‘We hebben de verplichte sluiting in iets positiefs omgezet’
100% plant-based fast cuisine. Dat biedt de duurzame, innovatieve en vooral smakelijke keuken van het Rotterdamse restaurant Jack Bean. Gestart in 2018 in een pilot-locatie op het Weena, is het restaurant in 2020 doorgegroeid naar twee nieuwe locaties: één op het Kruisplein en één als onderdeel van het Food Court bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Beide locaties, waar Interieurmakers Rotterdam het ontwerp van Dark&Stormy heeft gerealiseerd, zijn recent opgeleverd. En toen … deed Corona de deur op slot.
Eigenaren Mathijs Huis in ’t Veld en Pepijn Schmeink besloten niet bij de pakken neer te zitten.
‘We hebben een team, we hebben de apparatuur en we hebben een gloednieuwe productiekeuken: laten we gewoon iets goeds gaan doen’, vertelt Mathijs. ‘Onze gezonde gerechten aan zorgmedewerkers aanbieden bijvoorbeeld. Ik kwam er alleen niet zo goed uit hoe we dat precies moesten organiseren. Toen kreeg ik een berichtje van een vriend. Hij wilde honderd maaltijden bij ons kopen en deze vervolgens doneren aan de zorg. Geweldig idee! Alles viel daarmee op z’n plek. We kunnen mensen in vitale beroepen gezond eten brengen, we blijven zelf lekker aan het werk én het helpt ons om deze storm te doorstaan. We doen alles tegen kostprijs, want een winstoogmerk hebben we niet.’ Eén donatiemaaltijd kost € 5,00 (normale prijs: € 8,50 – € 9,00).
Duizenden donatiemaaltijden
De levering van de eerste honderd maaltijden aan het Erasmus MC werd enorm enthousiast ontvangen. ‘Daar moeten we iets mee, dachten we’, vervolgt Mathijs. ‘Toen hebben we een element aan onze website toegevoegd, waarmee mensen een donatiemaaltijd kunnen kopen. Of ze nu één of een paar honderd maaltijden willen doneren: alles is ontzettend welkom. Een week na lancering stond de teller al op tweeduizend maaltijden. Particulieren en ondernemers, bekenden en onbekenden: fantastisch om te zien hoe betrokken mensen zich voelen bij de zorg en tegelijkertijd ook Jack Bean een warm hart toedragen!’
Alle vitale beroepen
Inmiddels zijn zorgmedewerkers van het Erasmus MC, het Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Zorginstelling Laurens getrakteerd op de gezonde gerechten van Jack Bean. ‘Elke keer als we de maaltijden ergens hebben bezorgd, delen we dat op social media. Zo kunnen mensen volgen wat we met hun donaties doen.’ Mathijs benadrukt dat Jack Bean zich niet uitsluitend op de zorg wil richten. ‘We willen mensen in alle vitale beroepen op deze manier een hart onder de riem steken. En de boodschap meegeven dat gezond eten extra belangrijk is als je zo hard moet werken.’